HomeBlogGuidesMå man køre med vinterdæk om sommeren? 

Må man køre med vinterdæk om sommeren? 

Er det en god idé at køre med vinterdæk om sommeren eller bør man lade være? Mange gør det alligevel enten fordi de ikke har sommerdæk eller er for dovne til at få skiftet sine dæk.

I det følgende vil vi begrunde hvorfor du burde køre med sommerdæk når det er sommer, og lade vinterdækkene blive opbevaret på eksempelvis et dækhotel indtil det er vinter igen. Der er nemlig en logisk forklaring på hvorfor der er opfundet sommerdæk til brug om sommeren og vinterdæk til brug om vinteren.

Vinterdæk om sommeren

Du kan lovligt køre på vinterdæk om sommeren, da der ikke er nogen love, som siger at du ikke må. Det er op til ejeren af bilen at vurdere, hvilke dæk de ønsker at køre med og hvordan de prioriterer deres sikkerhed og komfort.

Vinterdæk er dog specielt designet til at kunne klare de kolde temperaturer og det barske vejr. De er designet med et unikt dækmønster med brede og dybe riller og er lavet af specialfremstillet gummi, som tilpasser sig lave temperaturer og sikrer et trygt vejgreb, når der er is og sne på vejene.

Det anbefales at tage vinterdæk i brug, når temperaturen falder til under 7 grader.

På grund af deres specialdesign egner de sig ikke til varmere vejr, da en vej uden is og sne ikke kræver dæk, der kan grave sig ned for at give træk.

vinterdaek om sommeren

3 gode grunde til at vælge sommerdæk om sommeren

Er du i tvivl om, hvorfor du bør få skiftet dine vinterdæk til sommerdæk, kan du her læse tre gode grunde til, hvorfor du bør overveje at få skiftet dine dæk, når sæsonen skifter.

1) Bremselængden holdes sikker

Vinterdæk er lavet af specielt gummi, som egner sig bedst til kolde temperaturer og veje. Når disse dæk udsættes for højere temperaturer bliver gummiblandingen blød, hvilket kan resultere i længere bremselængder på varme veje. Dette kan øge risikoen for ulykker, særligt når der er behov for hurtig opbremsning. Du bør derfor få sommerdæk, så du er sikker på at sikkerheden er i top, da det i værste tilfælde har alvorlige konsekvenser.

2) Sparer brændstof

Vinterdæk har en højere rullemodstand sammenlignet med sommerdæk af samme størrelse. Derfor vil kørsel med vinterdæk om sommeren resultere i et højere brændstofforbrug og en større CO2-udledning. Ved at vælge sommerdæk sparer du altså brændstof og har en mindre CO2-udledning.

3) Større komfort

Vinterdæk er tilpasset vintersæsonen og komforten er derfor ikke ligeså optimal om sommeren. Sommerdæk giver en bedre kørekomfort, da vejgrebet på sommerdækkene er specielt designet til sommerens typiske vejr.

Forsikring: Vinterdæk om sommeren

Det er ikke lovpligtigt at køre med sommerdæk om sommeren, så du kan lovligt køre med vinterdæk om sommeren. Dog skal du huske på, at du ikke må blande sommer- og vinterdæk, så hvis du bruger vinterdæk, skal de monteres på alle fire hjul.

Du skal dog huske at det er mere forsvarligt at køre med sommerdæk om sommeren både for din og dine med bilisters skyld.

Hjælp til hjulskift

Ønsker du hjælp til at få skiftet dine hjul til sommerdæk, husk på at vi altid er klar til at hjælpe dig med dine dækbehov. Vi kommer til dig uanset hvor du befinder dig i Sydjylland. Kontakt os i dag, hvis vi skal hjælpe dig med et hjulskift.

Ring på 88 44 80 08

Dækskifte når det passer dig – hos dig.

Product

Copyright: © 2024 | Made by Bullmade

  • Vælg dækservice
  • Vælg andre ydelser
  • Custom Fields
  • Hvornår skal vi hjælpe?
  • Indtast dine oplysninger
  • Bekræft ordren
  • Bekræftelse

Vælg dækservice

Vi kommer til dig, hjemme eller på arbejde eller andet sted efter aftale. FRA pris og afhænger lokation, og hvor langt vi skal køre.

Vælg dækservice

Vi kommer til dig, hjemme eller på arbejde eller andet sted efter aftale. FRA pris og afhænger lokation, og hvor langt vi skal køre.

Vælg andre ydelser

Udvalg af ekstraydelser

Custom Fields

Please answer this set of questions to proceed.

Hvornår skal vi hjælpe?

Vi kommer i det tidsinterval du vælger.

Indtast dine oplysninger

Indtast adressen for hvor vi skal køre ud.

Bekræft ordren

Bekræftelse

Spørgsmål?
Ring til +45 88448008 for hjælp

Vi kører ud til dig!

Vi kører ud til dig!
Ekstra ydelser
Custom Fields
Vælg dato og tid
Adresse og kontaktinfo
Tjek om alt er ok!
Tak for ordren: Vi ser frem til at hjælpe dig!

Vælg Servicevarighed

Du skal vælge tjenestens varighed, prisen på din tjeneste afhænger af varigheden.

Hvor mange mennesker?

Maksimal kapacitet er 1
Hjulskift hos dig (Sommer/Vinter) Vælg hjulskifte hvis du ønsker at skifte hjul, fra vinter til sommer eller omvendt. DKK649 Starter fra
Dækskifte (fra pris) Vælg dækskifte, hvis du kun har ét sæt fælge, og ønsker at udskifte dæk. Prisen er angivet som FRA pris og afhænger lokation, og hvor langt vi skal køre. Dækskifte er inkl. afbalancering. DKK945 Starter fra
Lapning (fra pris) Der pålægges et ekstra gebyr udenfor normal åbningstid. Prisen er angivet som frapris. Prisen afhænger lokation, og hvor langt vi skal køre. DKK595
Resumé